BANYOL

  • Ditakol Ku Halu

    Geus kabiasaan Mang Ohim lamun wanci tos lohor sok namu ka imah sobatna Mang Odoy. Lain hayang panggih jeng sobatna tapi ngahaja rek milu dahar....

  • Salingkuh Kacang Hejo

    Aky : “Nini teu karasa urang teh tos jadi aki-aki jeng nini-nini, nuhunnya masih daek ngurus aky. Hampura mun salila ieu aky can bisa nyenangken...

  • Balik Apel

    Ohim : “Balik timana doy, rurusuhan kitu?” Odoy : “Balik apel ngan teu jadi.” Ohim : “Euuh naha meni sarua, kuring ge balik apel ngan...

  • Mang Odoy Tukang Keretek Wanian

    Salian ti katelah ku sebutan kota dolar, Kota Majalaya, kota kecamatan di Kabupaten Bandung, kiwari leuwih katelah ku sebutan kota dokar alias kota keretek. Katelah...

  • Nu Mabok

    Hiji waktu Kohim keur rurusuhan sieun kabeurangan, naek motor ge nepi ka ngebut sataker kebek. Sing horeng manehna geus janjian rek panggih jeng Neng Euis...

  • Sieun Ku Pamajikan

    Dina hiji kumpulan geng koclak, ketua geng nyarita ka anggotana. “Cik ngacung saha wae anu sieun ku pamajikan pindah ka beulah katuhu baris cing rapih.”...

  • Uyah jeung Gula

    Hudang sare Mang Ohim buru-buru kacai terus sholat subuh. Beres sholat, ninggali pamajikanna pak pik pek beberes Mang Ohim ngarasa karunya kanu jadi pamajikan, hayang...

  • Diajar Nyieun Kalimat Dina Basa Sunda

    Di kelas 5 mah Osid téh murid pangbaongna jeung ari ngomong sok jorang waé. Sakabéh babaturan jeung guruna geus pada apal kana kalakuan Osid kitu...

  • Asin Sepat Kejo Liwet

    Hiji waktu aya jajaka panggih jeng wanoja dina beus jurusan Bandung – Pangandaran. Ku dikersakenna teh eta wanoja jeng jajaka teh diukna parendeng. Jajaka   :...

  • Hoream Sakola

    Guru    : Dadang kunaon ngahuleng wae..? Dadang : Pun bapa dikantor pulisi, mamah di rumah sakit !! Guru : Terus kumaha,  Dadang bade uih..?...

  • Tukang Kembang

    Ohim geus ginding rék indit ka imah awewe nu diincerna, méméh ka imah awewe manehna nyimpang heula ka tukang kembang. Ohim                          : “ Mang…...

  • Neang Kabogoh

    Ohim : “Euis , Ieu Akang geus dilembur Euis pas jalan gede..belah mana bumina Euis teh ?” Euis     : “Anu aya gapura Kang, Akang...

  • Ngagombal Ala kang Ohim

    Ohim               : Nyi akang mah teu tiasa renang. Euis                  : Wew kunaon kang Ohim? Ohim               : Buktosna akang selalu tenggelam dalam cinta nyai....